Predsjednik Vlade Plenković s Upravom INA-e

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/studeni/8 studeno/DSC_2721.jpg

Na inicijativu Vlade Republike Hrvatske, danas je održan sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s članovima i predsjednikom Uprave INA-a d.d Zoltánom Áldottom.

Na sastanku su sudjelovali i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih Davor Ivo Stier, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović te ministar u Vladi Republike Hrvatske Goran Marić. Riječ je o prvom takvom sastanku na najvišoj razini Vlade nakon niza godina. 
 
Uprava INA-e je Vladi prezentirala financijski položaj, vanjsko okruženje, ključne izazove te poslovne planove društva. Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da je INA za Republiku Hrvatsku strateška nacionalna kompanija. Istaknuo je kako su održiv sustav proizvodnje nafte i plina, obnova rezervi, širenje poslovanja u jugoistočnoj Europi te moderni rafinerijski sustav, koji će osigurati energetsku sigurnost, prioriteti Vlade Republike Hrvatske.
 
Uprava INA-e je predsjednika Vlade izvijestila da ne postoji odluka o prestanku poslovanja rafinerije u Sisku te da će odluke o budućnosti Rafinerije nafte Sisak i cjelokupnog poslovanja  u INA d.d. biti usklađene s međudioničarskim ugovorom između strateškog partnera i Republike Hrvatske. Usuglašeno je da će se ključne odluke, uključujući i razvoj rafinerijskog poslovanja, donositi u partnerstvu i koordinaciji s Vladom Republike Hrvatske. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković