Predsjednik Vlade Plenković sa saveznom kancelarkom Merkel

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se sa saveznom kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel, u subotu, 18. travnja 2019. godine, u Banskim dvorima.
 
Predsjednik Vlade Plenković i kancelarka Merkel razgovarat će o daljnjem jačanju bilateralnih odnosa, prvenstveno kroz provedbu Akcijskog plana o pojačanoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Njemačke, kojeg su u ožujku ove godine u Berlinu potpisali potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić i njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas.
 
Teme bilateralnog susreta bit će i predsjedanje Hrvatske Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020., kao i Njemačke u drugoj polovici 2020., Višegodišnji financijski okvir EU-a (2021.-2027.) i strateški program EU-a za razdoblje 2019. – 2024. Ujedno, razgovarat će se o pripremama Hrvatske za članstvo u Schengenu i planovima za ulazak u europodručje, sprječavanju nezakonitih migracija te stanju na jugoistoku Europe.
 
Uz predsjednika Vlade Plenkovića u izaslanstvu na sastanku bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar financija Zdravko Marić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.
 
Program:
15.25               Svečani doček savezne kancelarke Angele Merkel ispred Banskih dvora
 
                        Upisivanje u Zlatnu knjigu
 
                        Tȇte-à-tȇte sastanak predsjednika Vlade Plenkovića i kancelarke Merkel
 
                        Sastanak dvaju izaslanstava
 
16.15               Izjave za medije predsjednika Vlade Plenkovića i kancelarke Merkel
 
                        Radni ručak
 

Najave