Predsjednik Vlade Plenković sastao se s povjerenikom u Agrokoru Ramljakom

Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/11 svibnja/DSC_4152.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je jutros u Banskim dvorima sastanak s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru Antom Ramljakom. 

Povjerenik je izvijestio  predsjednika Vlade  o aktivnostima koje se provode u koncernu Agrokor proteklih mjesec dana od dana aktiviranja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Povjerenik Ramljak kazao je kako je izvanredna uprava osigurala isplate plaća za mjesec svibanj za sve zaposlenike  Agrokora. Ujedno, nastavlja se normalno poslovanje koncerna, kao i priprema za predstojeću turističku sezonu. Kontinuirano traju razgovori s financijskim institucijama o načinima podrške poslovanju Agrokora putem svježe likvidnosti.

Istodobno, ugledna revizorska kuća PricewaterhouseCoopers d.o.o. provodi reviziju financijskih izvješća i poslovnih knjiga Agrokora.

Renomirani savjetnici za financijsko restrukturiranje AlixPartners i međunarodni pravni savjetnici Kirkland & Ellis zajedno s izvanrednom upravom rade na planu dugoročnog restrukturiranja kompanije.
 
Povjerenik Ramljak izvijestio je predsjednika Vlade kako sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, prvo mjesečno izvješće o provedbi postupka izvanredne uprave dostavlja Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Pisane vijesti | Andrej Plenković