Predsjednik Vlade Plenković sastao se s predstavnicima Viteškoga alkarskog društva Sinj

  • Slika /Vijesti/2022/06 lipanj/14 lipnja/Alkari 1.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškoga alkarskog društva Sinj, koje ga je upoznalo s tijekom priprema za 307. Sinjsku alku.

Stipe Jukić, predsjednik VAD-a, zahvalio je predsjedniku Vlade na kontinuiranoj financijskoj potpori u realizaciji projekata važnih za funkcioniranje VAD-a i Muzeja Sinjske alke te ga pozvao na Alku koja će se ove godine održati 7. kolovoza.
 
Na sastanku je bilo riječi o snažnijoj promociji Sinjske alke i njezinoj dodatnoj afirmaciji izvan granica Hrvatske. Vezano uz daljnju internacionalizaciju Alke, ponovno je aktualiziran projekt predstavljanja Sinjske alke u Versaillesu u Francuskoj.
 
Predsjednik Vlade zahvalio je izaslanstvu VAD-a na pozivu na ovogodišnju Alku te naglasio kako, s obzirom na suradnju s Francuskom, projekt predstavljanja Sinjske alke u Versaillesu ima veliko simbolično značenje, a usto će omogućiti i veću vidljivost Alke na europskoj i međunarodnoj razini.
 
Istaknuo je da će Vlada i dalje putem resornih ministarstva financijski podržavati Sinjsku alku i projekte VAD-a, kao i to da će se Vlada snažnije uključiti u realizaciju projekata internacionalizacije Sinjske alke.
 
Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočila Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Zvonimir Frka–Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, i Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

Pisane vijesti