Predsjednik Vlade Plenković u Bruxellesu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u  Bruxellesu, od 28. do 30. lipnja 2023., gdje će sudjelovati u raspravi na temu politike proširenja Europske unije te dosadašnjih iskustava i postignuća Hrvatske kao članice EU, zatim na svečanosti obilježavanja 10. godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, sastanku na vrhu Europske pučke stranke te redovnom sastanku Europskog vijeća.
 
Tijekom dvodnevnog sastanka na vrhu, čelnici i čelnice Europske unije raspravljat će o ratu Rusije protiv Ukrajine i nastavku potpore EU-a Ukrajini te o gospodarstvu, sigurnosti i obrani, migracijama i vanjskim odnosima.
 
 
Program:
Srijeda, 28. lipnja:
16.00               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u raspravi na temu politike proširenja EU, dosadašnjih iskustava i postignuća Hrvatske kao članice EU (Centre for European Policy Studies, Place de Congrés 1)
 
18.30               Prijem u povodu proslave Dana državnosti i 10. godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju (BOZAR, Rue Ravenstein 23) 
 
20.00               Svečani koncert
 
Četvrtak, 29. lipnja:
10.00               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na sastanku na vrhu Europske pučke stranke (Hotel Sofitel Brussels Europe)
 
12.45               Dolazak predsjednika Vlade u sjedište Europskog vijeća (Zgrada Europa, VIP ulaz)
 
13.00               Radni ručak članova Europskog vijeća s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom
 
14.30               Susret članova Europskog vijeća s predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom
 
15.00               Sastanak Europskog vijeća
 
19.00               Radna večera članova Europskog vijeća
 
Petak, 30. lipnja:
                        Sastanak Europskog vijeća

Najave