Predsjednik Vlade Plenković u Krapini: Hrvatskoj potrebna politika stabilnosti

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/6 prosinca/PVRH_KR.jpg

U povodu Dana grada Krapine i blagdana sv. Nikole, zaštitnika grada, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Krapinu i sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Krapine.

Čestitavši Krapinčankama i Krapinčanima Dan grada, predsjednik Vlade je poručio da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebna politika stabilnosti, dijalog te suradnja u sklopu formiranja javnih politika i učinkovitog korištenja novca iz državnog proračuna.

 Istaknuo je da je projekcija političke stabilnosti bila ključna poruka s kojom se ušlo u izbornu utakmicu, najprije unutar stranke, a zatim i za Sabor, te da će se nje držati i dalje.

„Očekujem da se i drugi akteri vode tom logikom jer to je ono što je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebno – politika stabilnosti. Bez toga nema prave poruke prema hrvatskom gospodarstvu, prema hrabrim i poduzetnim ljudima koji će svojim radom i idejama pridonijeti boljitku Hrvatske“, kazao je predsjednik Vlade.

 Očekuje da će se u sljedećoj godini kroz mjere gospodarske politike, osobito u poljoprivredi, prometu i infrastrukturi, dati nov zamašnjak te osigurati veći gospodarski rast. Lokalnoj samoupravi uputio je poruku suradnje i partnerstva.

 „Upravo takav način komunikacije i suradnje okvir je u kojem će Vlada s jedinicama lokalne i područne samouprave nastojati ravnomjerno regionalno razvijati Hrvatsku“, zaključio je predsjednik Vlade Plenković.

Po završetku svečane sjednice predsjednik Vlade održao je i kratki sastanak s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom i saborskim zastupnicima iz te županije kako bi se upoznao s prioritetima gospodarskog razvoja, bitnim projektima u prometnoj i komunalnoj infrastrukturi te izvozno orijentiranim gospodarstvom. Rekao je da su mu te informacije bitne kad na dnevni red Vlade stignu teme relevantne za tu županiju kako bi se moglo reagirati na najkvalitetniji način. 

Osobno je zadovoljan što se u Krapini razvija turizam i ne zapostavlja kultura i kulturna baština. 

Izvor: Vlada RH/ Hina

Pisane vijesti | Andrej Plenković