Predsjednik Vlade Plenković u Mostaru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u posjetu Bosni i Hercegovini, u Mostaru, u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. travnja 2017. godine.
 
Ovo je drugi posjet predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini od početka mandata, kada je krajem listopada u prvom vanjskom službenom posjetu boravio upravo u Bosni i Hercegovini. Vlada Republike Hrvatske nastavlja s angažiranom potporom Bosni i Hercegovini u funkcioniranju i stabilnosti zemlje, a osobito na njezinom europskome putu. Hrvatska s Bosnom i Hercegovinom želi stabilnu i partnersku političku suradnju te napredak u gospodarskoj suradnji.
 
Prvoga dana posjeta predsjednik Vlade sastat će se s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, predstavnicima Hrvatskoga narodnog sabora te premijerima većinskih hrvatskih županija.
 
Drugog dana posjeta predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će tvrtku Aluminij d.d. Mostar i sastati se s predstavnicima tvrtke. Potom će otvoriti jubilarni 20. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2017., čiji je zemlja partner Republika Hrvatska. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji. Hrvatskoj je ovo treći put da je zemlja partner Sajma (2009. i 2012.), a izlagači iz Hrvatske su na Sajmu prisutni od samih početaka. Uz Hrvatsku, na Sajmu će se predstaviti izlagači iz još tridesetak zemalja.  
 
Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.
 
Program, ponedjeljak, 3. travnja:
 
18.00               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem (Ured hrvatskog člana Predsjedništva, Nikole Š. Zrinskog 3a)
 
18.30               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s članovima Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (Središnjica HDZ BiH, Kneza Domagoja bb)
 
19.15               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s premijerima Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Herceg-bosanske i Posavske županije, Nevenkom Hercegom, Zdenkom Ćosićem, Draškom Dalićem i  Marijanom Klaićem (Središnjica HDZ BiH, Kneza Domagoja bb)
 
 
 
Utorak, 4. travnja:
9.00                Neformalni sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjedavajućim Vijeća BiH Denisom Zvizdićem (Hotel Mepas, Kneza Višeslava bb)
 
10.00               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predstavnicima Aluminija d.d. Mostar (Baćevići bb)
 
11.00               Svečano otvorenje jubilarnog 20. Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2017. čiji je zemlja partner Republika Hrvatska (Rodoč bb, Slobodna zona Hercegovina, Paviljon 1)
 
11.25               Obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 
11.35               Obilazak sajma
 
12.50               Izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 

Najave