Predsjednik Vlade Plenković u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/16 prosinca/IMG_5101.jpg

U sklopu obilaska hrvatskih županija, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Koprivničko-križevačku županiju, zajedno s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić.

Sastao se sa županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom, s ciljem da se što bolje, prije zajedničkog sastanka cijele Vlade sa svim hrvatskim županima, koji će se održati u ponedjeljak, 19. prosinca, što kvalitetnije i neposrednije upozna s razvojnim prioritetima županije i grada Križevaca.

„Sa županom Korenom razmotrili smo, prije svega, pitanje rješavanja projekta gospodarenja otpadom Piškornica, a razgovarali smo i o daljnjem unaprjeđenju prometne povezanosti cijele županije. Vidjeli smo vrlo pozitivne učinke brze ceste koja sada direktno dolazi do Križevaca. Smatram da je to jedno od pitanja o kojem, u razvojnom pogledu,  moramo voditi računa, isto kao i  o daljnjem razvoju vodoopskrbnog sustava u cijeloj županiji. Govorili smo i o značaju Podravke koja je jedna od važnih prehrambenih kompanija, bitna za cijeli gospodarski sustav. S gradonačelnikom Križevaca Hrgom, razgovarali smo kako pomoći infrastrukturu svih naselja oko Križevaca. Tu je i pitanje izgradnje odgovarajuće sportske dvorane. Križevci očito imaju kvalitetan model glede prava građenja na bivšim vojnim objektima i na taj su način uspjeli dobro i racionalno razviti različite gradske projekte. Ocjenjujem ovaj dijalog korisnim i partnerskim i u svakom slučaju ćemo ga nastaviti“.

Na novinarski upit o planovima s Podravkom,  predsjednik Vlade je kazao: „Pa mi razmatramo, naravno ne samo Podravku, nego brojne druge hrvatske važne tvrtke u kontekstu i preuzimanja vlasti proteklih dana. Dobili smo najavu i zamolbu aktualnog predsjednika Uprave koji će razgovarati s nama i predstaviti planove i rezultate poslovanja u proteklom razdoblju, te ćemo nakon toga donositi odgovarajuće odluke. Podravka je bitna za hrvatsko gospodarstvo, za grad Koprivnicu i cijeli sjeverozapad Hrvatske“, zaključio je predsjednik Vlade Plenković. 

Fotografije: Grad Križevci

Pisane vijesti