Predsjednik Vlade Plenković u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Splitsko-dalmatinsku županiju, u utorak, 21. svibnja 2019. godine te boraviti u Solinu, Divuljama, Zagvozdu i Splitu. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar uprave Lovro Kuščević te ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Program:

U 9.00 sati, u Solinu, predsjednik Vlade prisustvovat će predstavljanju projekta „Radovi na izgradnji i opremanju škole višestranog razvoja u prirodi – uređenje napuštenog tupinoloma u Majdanu“, koji je financiran iz Fonda za regionalni razvoj unutar projekta „Jadro - izvor života“ (Put Majdana.)

U 10.00 sati, predsjednik Vlade posjetit će Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, gdje će pratiti vježbu „Sigurnost 19“ – prijenos slika s terena iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.
Nakon vježbe, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković potpisat će Sporazum o suradnji u gašenju velikih požara na otvorenom prostoru protupožarnim zrakoplovima Oružanih snaga RH. S pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja Josipom Granićem, potpredsjednik Krstičević potpisat će Sporazum o suradnji između Ministarstva obrane i Hrvatske gorske službe spašavanja.

U 10.30 sati, u vojarni „Knez Trpimir“, premijer Plenković prisustvovat će pokaznoj vježbi i predstavljanju opreme tehničko-taktičkog zbora.

U 12.00 sati, u Zagvozdu, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanosti otvorenja Podružnice Kliničkog bolničkog centra Split i uručiti ugovore o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima načelniku Općine Zagvozd gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije (Ulica dr. Franje Tuđmana 46.
 
U 17.30 sati, u Splitu, premijer Plenković sudjelovat će na svečanosti otvorenja početka radova na rekonstrukciji objekta bivšeg Omladinskog hostela doma Spinut u zgradu Inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu, u sklopu provedbe EU projekta „Razvoj inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu“ (Matoševa 56, bivši omladinski hostel Spinut).

 U 18.00 sati, u Splitu, premijer Plenković obići će gradilište studentskog doma „Bruno Bušić“ (Spinutska 2).

 U 20.30 sati, u Splitu, predsjednik Vlade podržat će akciju Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko te obići štandove partnera akcije.
 

Najave