Predsjednik Vlade Plenković u radnom posjetu Bosni i Hercegovini

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u radnom posjetu Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Mostaru, u srijedu i četvrtak, 4. i 5. rujna 2024.
 
Posjet će započeti u Sarajevu, gdje će se sastati s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto. Sastat će se i s predstavnicima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
 
U Mostaru će predsjednik Vlade Plenković sudjelovati na svečanom otvorenju Mosta Hercegovina te na svečanosti uručenja ugovora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Sastat će se i s predsjedateljem Doma naroda BiH i predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem, rektorom Sveučilišta u Mostaru Zoranom Tomićem, kao i s ravnateljem Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Antom Kvesićem, a obići će i gradilište Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.
 
Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, a u Mostaru i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas. 
 
Program:
 
Srijeda, Sarajevo, 4. rujna
 
11.00        Dolazak u Parlamentarnu skupštinu (Trg Bosne i Hercegovine 1)
 
Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto
 
11.30        Sastanak s izaslanstvom Vijeća ministara
 
12.20        Zajedničke izjave za medije predsjednika Vlade Plenkovića i predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Krišto
 
12.50        Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predstavnicima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
 
14.15        Radni ručak koji priređuje predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto
 
Mostar, 4. rujna
 
18.55      Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na dionicu Počitelj - Zvirovići
 
19.00      Svečano otvorenje Mosta Hercegovina                                   
 
Četvrtak, Mostar, 5. rujna
 
9.00         Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjedateljem Doma naroda Bosne i Hercegovine i predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem (Kneza Domagoja bb)
 
9.45          Obilazak gradilišta Hrvatskog narodnog kazališta Mostar (Kneza Domagoja bb)
 
10.10        Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s rektorom Sveučilišta u Mostaru   Zoranom Tomićem (Rektorat Sveučilišta u Mostaru, Ulica Nikole Šubića Zrinskog)
 
10.50        Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s ravnateljem Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Antom Kvesićem (Bijeli brijeg bb)
 
11.30        Svečano uručenje ugovora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (Galerija Biskupijskoga centra)
 
                 Prigodno obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 
12.30        Zajedničke izjave za medije gradonačelnika Grada Mostara Marija Kordića, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa, predsjedatelja Doma naroda Bosne i Hercegovine i predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića
 
                                                                                                                                                     

Najave