Predsjednik Vlade Plenković u službenom posjetu Kosovu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u službenom posjetu Republici Kosovo, u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. godine.
 
Po dolasku u Prištinu, u 10.00 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se s predsjednikom Vlade Kosova Albinom Kurtijem.
 
Nakon ceremonije svečanog dočeka, dvojica premijera održat će tête-à-tête razgovor, nakon kojega će se sastati i izaslanstva.
 
U 10.50 sati predviđen je sastanak dvojice premijera, njihovih izaslanstava i gospodarstvenika, na kojem će sudjelovati predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Ericssona Nikole Tesle i Končar Elektroindustrije d.d.
 
U 11.35 sati očekuju se izjave dvojice predsjednika Vlada.
 
Potom će se, u 12.00 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastati s predsjednicom Republike Kosova Vjosom Osmani-Sadriu, koja će tom prigodom premijeru Plenkoviću i ravnatelju Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu Josipu Samardžiću uručiti predsjedničku medalju "Svete Terezije".
 
U 12.55 predsjednika Vlade Andreja Plenkovića primit će predsjednik Skupštine Republike Kosova Glauk Konjufca.
 
U 15.50 sati premijer Plenković posjetit će Janjevo gdje će se susresti s predstavnicima hrvatske manjine, a obići će i crkvu sv. Nikole u društvu župnika župe sv. Nikole don Mateja Palića te predsjednika Udruge sv. Nikole Janjevo Sebastijana Čolakića.
 
Službeni posjet Kosovu premijer Plenković završit će posjetom KFOR City bazi, u 17.15 sati, te susretom s pripadnicima Hrvatskog kontingenta u 17.45 sati.
 
Uz predsjednika Vlade bit će državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, zastupnica u Hrvatskom saboru Ermina Lekaj Prljaskaj te ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" Josip Samardžić i osvajač zlatne medalje na OI u Rio de Janeiru Josip Glasnović.

Najave