Predsjednik Vlade Plenković u službenom posjetu Malti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković službeno će posjetiti Republiku Maltu u srijedu, 29. ožujka 2017. godine.

Tijekom radnog posjeta susrest će se s predsjednicom Republike Malte Marie-Louise Coleiro Preca i  predsjednikom Vlade Josephom Muscatom.

Odnosi Republike Hrvatske i Republike Malte koja u ovom polugodišnjem razdoblju predsjedava Europskom unijom dobri su i prijateljski.  Jedna od tema razgovora bit će poticanje gospodarske suradnje s obzirom da obje zemlje izražavaju političku volju za njezinim daljnjim jačanjem. U robnoj razmjeni izražen je pozitivan trend dugogodišnjeg robnog suficita u korist Hrvatske, no postoji  još puno prostora za obostrano povećanje ulaganja, razvoj suradnje u turizmu, brodogradnji i pomorstvu, zaštiti okoliša, osobito mora  te mogućnost zajedničkog nastupa dviju malih država mediteranskoga kruga u projektima pred fondovima EU, kao i suradnje u okviru unije u gospodarskim područjima poput ribarstva.

Program, srijeda, 29. ožujka 2017.

15:45     Susret s predsjednicom Republike Malte Marie-Louise Coleiro Preca  (Predsjednička palača, St. Anton Palace, Attard)

16:30    Tête-à-tête  susret s predsjednikom Vlade Republike Malte Josephom Muscatom  (Auberge de Castille, Castille Square)

16:50   Susret dvaju izaslanstava predvođenih predsjednicima vlada, nakon kojeg su predviđene izjave za medije (Auberge de Castille, Castille Square)

 

 



Najave