Predsjednik Vlade Plenković u Vinkovcima

​Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na obilježavanju početka radova istočne zaobilaznice grada Vinkovaca, u subotu, 6. svibnja 2017. godine, s početkom u 12.00 sati. 

Uz predsjednika Vlade bit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
 
Ugovor o izgradnji I. i II. faze 1. dionice istočne zaobilaznice grada Vinkovaca potpisan je 28. travnja ove godine, između Hrvatskih cesta, koje su investitor i tvrtke Osijek-Koteks d.d., koja je izviđač radova, a ukupna mu je vrijednost 105 milijuna kuna. Omogućit će izgradnju dionice brze jednokolničke ceste u duljini od oko 7 kilometara, koja je dio konačnog rješenja brzih cesta Osijek-Nuštar-Vukovar i Vinkovci-Županja. 
 
Projekt podrazumijeva dvije faze - I. fazu u duljini od 5, 5 kilometara koja uključuje izgradnju nadvožnjaka preko željezničke pruge M105 i nadvožnjaka preko kraka 5 čvora "Vinkovci–istok" te II. fazu u kojoj će se izgraditi nadvožnjak preko željezničke pruge R105 Vinkovci - Drenovci i industrijskog kolosijeka za Silos, na dionici dugoj 1,5 kilometara.

Najave