Predsjednik Vlade Plenković u Virovitici: Ravnomjernom razvoju doprinosimo i projektom Slavonija

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravio je danas u Virovitici, gdje je novinarima odgovarao na aktualna pitanja.

I ovom prigodom, predsjednik Vlade Plenković istaknuo je da je Projekt Slavonija jedna od važnijih odrednica njegove Vlade.
 
„Prioritet nam je ravnomjeran regionalni razvoj te razvoj hrvatskoga sela, poljoprivrede i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, bolja prometna povezanost, pomoć malim i srednjim poduzetnicima te pitanja okoliša i energetike, kao i ključno pitanje demografske obnove“, kazao je Plenković.
 
Osvrnuo se i na prosvjede u Splitu vezane uz predstavu Olivera Frljića. Naglasio je da u Hrvatskoj nema cenzure i nema zabrana. Poručio je i da oni koji rade umjetnička djela trebaju voditi računa o vjerskim i nacionalnim osjećajima, kao i o dostojanstvu svakoga čovjeka. Kazao je da će se hrvatska Vlada zalagati za umjetničku slobodu, ali i dostojanstvo svakoga čovjeka.
 
Predsjednik Vlade ponovio je da situaciju u Agrokoru, Vlada rješava vrlo odlučno i odgovorno. Posjetio je da je Zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja spriječio lančanu reakciju negativnih financijskih i gospodarskih posljedica za hrvatsko gospodarstvo, zaposlenike koncerna, dobavljače, kao i sve one koji su na njega naslonjeni. Poručio je da ovaj slučaj mora poslužiti za transformaciju poslovanja u Republici Hrvatskoj. 
 
„Ne smiju bilo kakva društva, bilo kakvi poljoprivredni proizvođači dolaziti u položaj ovisnosti, koji ih onda u slučaju problema dovodi u nepovoljan položaj“, kazao je Plenković. Naglasio je da je zadaća izvanredne uprave stabilizirati gospodarstvo i restrukturirati kompaniju.



 

Pisane vijesti | Andrej Plenković