Predsjednik Vlade Plenković u Zadarskoj županiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Zadarsku županiju, u utorak, 4. listopada 2022. godine. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.
 
Po dolasku u Zadar, posjetit će Zračnu luku Zadar u 11 sati, gdje će se predstaviti razvojni projekti Zračne luke Zadar financirani iz EU-a (Zemunik Donji, 2/A).
 
Potom će, u 11.30 sati, obići radove na novoj Ribarskoj luci Gaženica.
 
U 12 sati, premijer Plenković sastat će se sa zadarskim županom Božidarom Longinom (upravna zgrada Zadarske županije, Ulica Božidara Petranovića 8), a u 12.35 sati s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem (upravna zgrada Grada Zadra, Narodni trg 1).
 
U povodu obilježavanja 31. obljetnice Dana obrane Zadra, predsjednik Vlade će u 13.45 sati položiti vijenac kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Zadra u Domovinskom ratu (uvala Jazine, Trg kneza Višeslava).
 
Boravak u Zadarskoj županiji predsjednik Vlade završit će sudjelovanjem na završnoj konferenciji projekta „Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru“ i svečanom otvorenju Studentskog doma i studentskog restorana Diadora na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru u 14 sati (Ulica dr. Franje Tuđmana 24 i).

Najave