Predsjednik Vlade: Područje unutarnjeg tržišta i usluga jedno od najvažnijih

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_podrucje_unutarnjeg_trzista_i_usluga_jedno_od_najvaznijih.jpg

Područje unutarnjeg tržišta i usluga jedno je od najvažnijih jer obuhvaća 6 poglavlja europske pravne stečevine (acquis communautaire) o kojima Hrvatska pregovara s EU, kazao je u četvrtak u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader nakon sastanka s povjerenikom Europske komisije za unutarnje tržište i usluge Charliejem McCreevyjem

ZAGREB, 20. rujna 2007. (Hina) - Područje unutarnjeg tržišta i usluga jedno je od najvažnijih jer obuhvaća 6 poglavlja europske pravne stečevine (acquis communautaire) o kojima Hrvatska pregovara s EU, kazao je u četvrtak u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader nakon sastanka s povjerenikom Europske komisije za unutarnje tržište i usluge Charliejem McCreevyjem.

"Od tih 6 poglavlja Hrvatska je dosad otvorila četiri i zato zahvaljujem EK i povjereniku McCreevyju na potpori", rekao je Sanader u izjavi za novinare nakon sastanka.

Hrvatski premijer podsjetio je da u području pod ingerencijom povjerenika McCreevyja Hrvatskoj preostaje otvoriti još dva poglavlja te je izrazio nadu da bi se uskoro moglo zatvoriti poglavlje intelektualnog vlasništva.

Predsjednik hrvatske Vlade novinarima je rekao kako je svojeg sugovornika izvijestio i o drugim aktivnostima Hrvatske na putu u EU i NATO, kao svojim vanjskopolitičkim prioritetima.

Podsjetio je da RH čini sve da na tom putu pomogne i svojem susjedstvu kako bi njezin primjer slijedile i druge zemlje, jer "europske integracije nemaju alternative".

Povjerenik EK za unutarnje tržište i usluge McCreevy rekao je da je u Hrvatskoj prvi puta i izrazio veliko zadovoljstvo zbog dolaska i napretka pregovora.

"Unutarnje tržište jedno je od glavnih obilježja EU, koje većini ljudi prvo padne na pamet kad pomisle na EU", rekao je McCreevy, izrazivši veliko zadovoljstvo činjenicom da je ostvaren veliki napredak u pregovorima EU s Hrvatskom u tom području.



Pisane vijesti