Predsjednik Vlade položio kamen temeljac za Centar za transplantaciju organa KB Merkur

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_polozio_kamen_temeljac_za_centar_za_transplantaciju_organa_kb_merkur.jpg

ZAGREB, 9. srpnja 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader položio je danas kamen temeljac, čime je svečano obilježen početak radova na izgradnji Centra za transplantaciju organa Kliničke bolnice "Merkur", a riječ je o projektu vrijednom oko 100 milijuna kuna od čega građevinski radovi vrijede oko 74 milijuna kuna.

Radovi bi trebali dovršeni za oko dvije godine kada će se otvoriti novi centar s 20 dvokrevetnih soba, novim operacijskim salama, kao i novom intenzivnom skrbi.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader istaknuo je da njegova Vlada ima "čvrstu opredjeljenost" da hrvatsko zdravstvo ide naprijed i u korak s naprednim europskim zemljama i svijeta te podsjetio na prijedlog rebalansa u kojem se planira izdvojiti 1,2 milijarde kuna zdravstvu za dospjela, a nenaplaćena dugovanja. Izrazio je zadovoljstvo što će izgradnjom novog Centra pacijentima i liječnicima omogućiti bolji uvjeti liječenja i rada.

Zahvalivši hrvatskoj Vladi i premijeru što su prepoznali vrijednost transplantacijske medicine ravnatelj bolnice Merkur, Željko Vidas rekao je da je današnje polaganje kamena temeljca veliki dan za tu bolnicu, ali i za transplantacijsku medicinu u Hrvatskoj.

Podsjetio je da je 1998. započeo program transplantacija jetre u toj bolnici da bi se kasnije taj projekt proširio. "Zbog povećanog broja transplantacija postalo je jasno da se s tim resursima bolnica 'Merkur' ne može razvijati kako bi se željelo, pa smo zato i proveli inicijativu da dobijemo rad za poboljšavanje rada naših stručnjaka i života pacijenata", dodao je.

Gradnju Centra za transplantaciju podržali su i ministar zdravstva Neven Ljubičić kao i predsjednik Udruge transplantiranih pacijenata Hanibal Augustinović.



Pisane vijesti