Predsjednik Vlade: Požeško-slavonska županija privlačna je za turizam i uspostavljanje partnerske gospodarske suradnje

Nakon današnjeg sudjelovanja na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Požeško-slavonske županije, predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarao je s novinarima.

Istaknuo  je da će Vlada Republike Hrvatske u svome radu dati veliku pozornost Slavoniji te da je Projekt Slavonija relevantan i za ovu županiju. „Ruralni razvoj, poljoprivreda, poticaji malom i srednjem poduzetništvu, kvalitetnija prometna povezanost i naravno, obrana i zaštita  od visokih voda samo su dio prioriteta kojima  želimo dati naglasak u radu svih ministarstava, u duhu partnerstva sa županijom, gradovima i općinama u Požeško-slavonskoj županiji. Svojom poviješću, svojim prirodnim bogatstvima, kulturnom tradicijom, vinogradarstvom, velikom baštinom ta je županija uvijek privlačna i za kontinentalni turizam i za uspostavljanje partnerske gospodarske suradnje“, kazao je.

Na upit koliko će se Vlada uključiti u rješavanje problema u kojima se našlo „Zvečevo“, predsjednik Vlade podsjetio je da je o tome razgovarao i prigodom svog prvog posjeta Požeško-slavonskoj županiji krajem prošle godine.  S predstavnicima „Zvečeva“ susreo se i u Zagrebu, dodao je,  te potvrdio da nadležna ministarstva,  osobito Ministarstvo financija zajedno s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj traže određena rješenja kako bi se omogućila nova likvidnost, učinkovito poslovanje kompanije, njezino konsolidiranje i održivost nastavka proizvodnje te radnih mjesta. „To je ono što je najbitnije za cijelu Slavoniju, naravno i za ovu županiju“, naglasio je.

Što se tiče bolje prometne povezanosti u županiji, premijer je rekao da se razgovaralo i o gradnji brze ceste koja bi na najučinkovitiji način povezala Požegu i autocestu.   „Cijeli dio između autoceste i  Podravske magistrale treba  postati svojevrsna propulzivna „riblja kost“ kako bi ljudi što prije mogli doći do autoceste i na taj se način približiti Zagrebu i svim drugim dijelovima Hrvatske.  Na tome ćemo raditi, ti projekti su u tijeku, imaju značajna financijska sredstva. Ministarstvo prometa dat će svoj obol, kao i Hrvatske ceste“, najavio je predsjednik Vlade Plenković.

Pisane vijesti | Andrej Plenković