Predsjednik Vlade u Slavonskom Brodu: Kontinuirano se bavimo rješavanjem problema zagađenja zraka

U prigodi posjeta Slavonskom Brodu, predsjednik Vlade Andrej Plenković u razgovoru s novinarima osvrnuo se na provođenje upravnog nadzora o postupku dodjele koncesije za korištenje plaže Zlatni rat koje je naložio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Istaknuo je da je važno utvrditi kako je proveden natječaj i sama odluka koju je donijela Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije, a daljnji koraci znat će se kada Povjerenstvo, koje vrlo intenzivno radi, donese svoju odluku. "Brač, Bol i Zlatni rat zaslužuju transparentan proces i na tomu inzistiram", kazao je predsjednik Vlade.
 
Na novinarski upit o koncernu Agrokor, rekao je da je Zakon o postupku izvanredne uprave vrlo brzo stabilizirao situaciju te da se nije dogodila nikakva negativna lančana reakcija. Pojasnio je kako je pristigla svježa likvidnost, isplaćene su plaće, isplaćuju se dobavljači, a kreditori su kompaniji spremni dati nova sredstva. "Najvažnije je da je hrvatski ekonomski i financijski krvotok sačuvan", naglasio je premijer Plenković dodavši da ta situacija nije spriječila ostale pozitivne trendove rasta BDP-a, smanjivanja javnoga duga i proračunskog manjka, stope nezaposlenosti i povećanih izgleda za kreditni rejting. "Želimo držati makrotrendove pozitivnima, bez obzira na pojedinačne slučajeve kao što je ovaj", izjavio je predsjednik Vlade te poručio kako je Vlada pokazala odgovornost u ovoj ozbiljnoj situaciji za državu i hrvatsko gospodarstvo.
 
Odgovarajući na pitanje o rafineriji u Bosanskom Brodu i zagađenju zraka, premijer Plenković kazao je da se vodi dijalog s Bosnom i Hercegovinom te Europskom komisijom, kao i sa svim resorima u Vladi koji nastoje pronaći rješenje koje bi konačno zaustavilo zagađenje zraka i u Bosanskom Brodu, i u Slavonskom Brodu.
 
"Tom temom kontinuirano se bave brojna hrvatska ministarstva, kao i ja osobno prigodom zadnjeg posjeta Bosni i Hercegovini", istaknuo je Plenković.

Pisane vijesti