Predsjednik Vlade predsjedao 3. sjednicom Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja

Slika /Vijesti/2018/03 ožujak/9 ožujka/4.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je danas u Banskim dvorima 3. sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti.

Na sjednici su usvojeni kriteriji i bodovi u postupku ocjenjivanja i odabira na temelju kojih će se rangirati kandidati prijavljeni na Javni natječaj. Na sjednici je, također, usvojen i Popis prijavljenih kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz Javnoga natječaja.

Kriteriji i bodovi, kao i popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete, bit će objavljeni danas tijekom dana na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Javni Natječaj za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme raspisan je 15. siječnja i bio je otvoren do 14. veljače 2018. Na Natječaj su se javila 132 kandidata od kojih je 105 uspješno izvršilo svoje prijave. Kandidati koji su uspješno izvršili svoje prijave, prijavili su se u više kategorija tako da su ukupno registrirane 173 uspješne prijave od kojih 121 prijava udovoljava uvjetima natječaja. Od 105 kandidata koji su uspješno izvršili svoje prijave, 97 kandidata se u ovom trenutku nalazi u nekoj od kategorija. Natječajem je predviđeno da kandidati koji nisu uvršteni u Popis prijavljenih kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz Javnoga natječaja mogu u roku od tri dana od dana objave popisa uložiti prigovor Ministarstvu elektroničkim putem.

Vrednovanje pristiglih prijava odvijat će se u radnim skupinama članova PSP-a. Četiri su radne skupine po pet članova PSP-a. Na Radnu skupinu u kategoriji a i kategoriji b vodit će Vesna Bedeković, a radnu skupinu u kategoriji c i kategoriji d vodit će ministrica Blaženka Divjak. Prijave pristigle u kategoriji Voditelj vrednovat će svi članovi PSP-a.

Uz predsjedavajućeg, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sastanku Posebnoga stručnog povjerenstva sudjelovali su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora Vesna Bedeković, akademik Zvonko Kusić, akademik Dario Vretenar, Ružica Beljo Lučić, Miloš Judaš, Neven Hrvatić, Frane Staničić, Jasminka Buljan Culej i Suzana Hitrec.

Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje | Andrej Plenković