Predsjednik Vlade primio Dejana Kovačevića

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_primio_dejana_kovacevica.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je danas Dejana Kovačevića, hrvatskog državljanina trenutno nastanjenog u Beogradu, u Republici Srbiji.

Tridesettrogodišnji Dejan Kovačević rođen je bez obje ruke i bez jedne noge, no to ga nije omelo da živi potpun i sretan život. Napušten od roditelja, rastao je po domovima i rehabilitacijskim ustanovama, a određeno se vrijeme o njemu brinula i jedna hrvatska obitelj. Redovito se školovao, kao najbolji đak svoje generacije, a s uspjehom je studirao i diplomirao na Pravnom fakultetu.

Životna mu je misija podizanje svijesti o potrebi i značaju inkluzije, uključivanja osoba s različitim poteškoćama u što aktivnije i ravnopravnije sudjelovanje u društvu, odrastanju, školovanju, radu, obiteljskom životu. Naročito mu je stalo razbiti predrasude poslodavaca prema zapošljavanju osoba s posebnim potrebama, ali i, svojim vlastitim primjerom, osobama s različitim oblicima invalidnosti pokazati kako su i njima, s pozitivnim stavom prema životu, sve mogućnosti otvorene.



Pisane vijesti