Predsjednik Vlade primio hrvatske zlatne rukometaše

Slika /Vijesti/2018/07 srpanj/27 srpnja/5.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Hrvatsku rukometnu reprezentaciju gluhih (Tihe paklene), koji su osvojili zlatno odličje na Drugom Svjetskom prvenstvu u rukometu za gluhe u Caxias do Sulu u Brazilu.

U ime Vlade i osobno, čestitao je Hrvatskoj reprezentaciji gluhih na ovom velikom i sjajnom postignuću kojim se Hrvatska ponosi.
 Predsjednik Vlade dodao je da je riječ o seriji iznimnih uspjeha s obzirom da je Hrvatska reprezentacija gluhih 2014. godine također osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u turskom Samsunu.
 
Naglasio je da Vlada podržava hrvatski šport općenito, istaknuvši da Središnji državni ured za šport kontinuirano surađuje sa svim športskim savezima i udruženjima. Kazao je i da je Vlada povećala izdavanja za šport i nagrade za športaše.
 
Vlada je tako za programe javnih potreba u sportu koje provodi Hrvatski športski savez gluhih, u ovoj godini odobrila gotovo 3 milijuna kuna proračunskih sredstava, dok je za Ljetne olimpijske igre gluhih održane prošle godine u Samsunu odvojeno 4,3 milijuna kuna. Vlada također osigurava trajnu mjesečnu novčanu naknadu za osvojene medalje za 45 gluhih športaša.
 
Hrvatski rukometaši zahvalili su predsjedniku Vlade na iskazanoj potpori, istaknuvši da su im ovakvi susreti velika motivacija za daljnja natjecanja, ali i poticaj svima mladima da se aktivno uključe u bavljenje ovim ili nekim drugim športom.
 
U pratnji rukometaša bili su njihovi treneri i čelnici Hrvatskog športskog saveza gluhih, a uz predsjednika Vlade državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić. 



 

Pisane vijesti | Andrej Plenković