Predsjednik Vlade primio predstavnike HKD "Napredak"

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_primio_predstavnike_hkd_napredak.jpg

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader rekao je da je Napredak institucija koja je preživjela sve nedaće 20. stoljeća i koja se danas ponovno vraća velikim, dinamičnim aktivnostima, osnovama i izvornim idejama svojih osnivača.

ZAGREB, 5. lipnja 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je u zgradi Vlade primio predstavnike Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", na čelu s predsjednikom Franjom Topićem.

Franjo Topić je Ivi Sanaderu uručio Plaketu HKD "Napredak" kao znak zahvalnosti i poštovanja, a premijer Sanader obećao je Topiću realizaciju osiguranja jednog studentskog doma u kompleksu bivše vojarne Borongaj.

Sanader je rekao i da će vrlo ozbiljno razmotriti ideju da pomoć koja ide Napretku bude i službeno unesena u hrvatski državni proračun jer Napredak ima i svoje institucije, građevine i aktivnosti u Hrvatskoj. Najavio je da će Vlada pomoći i u samom centru Napretka u Sarajevu.

Rekao je da se dosta učinilo u obnovi Napretka, ali da postoji još dio nekretnina za koje se od sarajevskih vlasti, središnjih i sarajevskog kantona, očekuje da ih vrati Napretku kako bi ih mogao koristiti u skladu sa svojim Statutom.

Sanader je rekao da je Napredak institucija koja je preživjela sve nedaće 20. stoljeća i koja se danas ponovno vraća velikim, dinamičnim aktivnostima, osnovama i izvornim idejama svojih osnivača.

Zahvalio je Napretku i njegovu predsjedniku Franji Topiću za sve što čine za Hrvate u Bosni i Hercegovini i za sve druge ljude dobre volje, jer, istaknuo je Sanader, Napredak nije zatvoren za ljude drugih nacionalnosti.

"Napredak čuva hrvatske korijene, hrvatski identitet, hrvatsko nacionalno biće u Bosni i Hercegovini, ali je otvoren i za druge nacionalnosti", rekao je Sanader i dodao kako misli da su to prave vrijednosti koje Napredak njeguje i u tom smislu mu je Vlada odala priznanje za vrijeme službenog posjeta BiH.



Pisane vijesti