Predsjednik Vlade primio zlatne vaterpoliste

Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader primio je danas igrače i stručno vodstvo Hrvatske vaterpolske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu osvojila naslov svjetskih prvaka.

ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader primio je danas igrače i stručno vodstvo Hrvatske vaterpolske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu osvojila naslov svjetskih prvaka.

"Upućujem vam iskrene čestitke u ime Vlade RH, ali i svih građana, jer ste nas svojim igranjem, ali i ponašanjem u Australiji svi oduševili. Osvajanjem naslova najbolje vaterpolo momčadi na svijetu dobili ste i veliku odgovornost pogotovu prema djeci koja sad u vama vidi uzore. Nadam se da ćete duh zajedništva zadržati do olimpijskih igara u Pekingu jer se vi tamo nemate koga bojati. Vi ste svjetski prvaci i neka se drugi boje vas. Kako iza svake uspješne ekipe stoji uspješan strateg, moje čestitke i mom sugrađaninu Ratku Rudiću. Naravno, da i Savez na čelu sa najtrofejnijim vaterpolistom svijeta Pericom Bukićem ima svoj udio u ovom velikom uspjehu", kazao je Sanader podsjetivši da će Vlada na prvoj sjednici donijeti odluku da svakom članu vaterpolo reprezentacije pripadne po 100.000 kuna za zlatno odličje.

U ime vaterpolista premijeru se zahvalio Perica Bukić istaknuvši da je ponosan, a i da svi trebamo biti ponosni i na igru i na ponašanje naše nacionalne vrste. Bukić nije zaboravio zahvaliti Sanaderu na podršci, jer je, po njegovim riječima, operacija dovođenja Ratka Rudića započela kad je premijer Sanader dao podršku za taj projekt.

Prijamu su bili nazočni i potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Damir Polančec, ministri Ivan Šuker i Dragan Primorac, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša te osim osvajača zlatnih medalja i brojni bivši vaterpolisti među kojima Milivoj Bebić, Tomislav Paškvalin, Tino Vegar, Ratko Štritof, Vjekoslav Kobeščak i Dubravko Šimenc....



Pisane vijesti