Predsjednik Vlade: Račan je ozbiljan čovjek pa nije valjda to rekao

Ne vjerujem da je Račan to rekao, on je ozbiljan čovjek, uzvratio je premijer Ivo Sanader na sumnju predsjednika SDP-a Ivice Račana da je Vlada intervenirala kod medija kako bi u središte pozornosti, umjesto štetnosti sporazuma s Austrijom, došle priče o njegovoj supruzi i sinu u vezi s plakatom na kojemu su invalidi iz Republike Srpske.

ZAGREB, 2. prosinca (Hina) - Ne vjerujem da je Račan to rekao, on je ozbiljan čovjek, uzvratio je premijer Ivo Sanader na sumnju predsjednika SDP-a Ivice Račana da je Vlada intervenirala kod medija kako bi u središte pozornosti, umjesto štetnosti sporazuma s Austrijom, došle priče o njegovoj supruzi i sinu u vezi s plakatom na kojemu su invalidi iz Republike Srpske.

"Pa nije valjda to rekao", kratko je odgovorio Sanader novinarima u Hrvatskom saboru, gdje je poslijepodne bio na sjednici stranačkog kluba.

O Račanovim se riječima danas očitovao i Klub zastupnika HDZ-a, ocjenjujući da je riječ o "neprimjerenim izjavama, napadima na uređivačku politiku i nekoj vrsti pritiska na medije".

Odbacili su i Račanovu tvrdnju da je za danas zakazanu sjednicu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU otkazao jer je procijenio da ne može skupiti kvorum.

"Svi članovi Odbora iz HDZ-a bili su u Saboru i spremni sudjelovati u radu Odbora", kazao je glasnogovornik Kluba HDZ-a Gordan Jandroković, na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da je Račan "zlouporabio funkciju predsjednika Nacionalnog odbora kako bi dobio priliku još jednom iznijeti teške kvalifikacije na račun HDZ-a".

Kazao je i da je riječ o "već viđenom scenariju, u kojem SDP prvo neprimjereno napada, a kad HDZ odgovori, glumi žrtvu" . Podsjetio je da je Račan HDZ-ove zastupnike posljednjih nekoliko dana nazivao "jurišnicima i klijentelistima".

Jandroković je priznao da je "s obiju strana bilo iskakanja iz okvira fair-playa", ali se, kaže, "HDZ branio na način na koji je bio napadnut".



Pisane vijesti