Predsjednik Vlade: Razriješio sam Škare Ožbolt jer je napadala Vladu koje je bila član

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas u Hrvatskom saboru da je jučer razriješio Vesnu Škare-Ožbolt dužnosti ministrice pravosuđa jer je pet dana u tjednu bila ministrica, a šesti dan, kao predsjednica DC-a, napadala Vladu na konferenciji za novinare.

Zagreb, 10. veljače 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas u Hrvatskom saboru da je jučer razriješio Vesnu Škare-Ožbolt dužnosti ministrice pravosuđa jer je pet dana u tjednu bila ministrica, a šesti dan, kao predsjednica DC-a, napadala Vladu na konferenciji za novinare.

"Razlog razrješenja je taj što je stranka s kojom smo bili u koaliciji (DC) u krizi identiteta, jer ne može se pet dana u tjednu biti ministar, a šesti dan na konferenciji za novinare napadati Vladu koje si član, umjesto da se svi problemi rasprave u Vladi", rekao je Sanader.

"Budući da je pravosuđe važan resor, to je postalo opterećenje za Vladu i Ministarstvo", dodao je premijer.

Zastupnike je pozvao da podrže Vladin prijedlog i već danas iskažu povjerenje Ani Lovrin kao novoj ministrici pravosuđa.

Poručio im je da je Ana Lovrin, dosadašnja HDZ-ova zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za pravosuđe, svojim radom u Saboru te kao bivša gradonačelnica i zamjenica gradonačelnika Zadra zaslužila njihovo povjerenje.

O Vladinom prijedlogu za imenovanje nove ministrice pravosuđa, koji je jutros uvršten u dnevni red saborske sjednice, raspravljaju zastupnički klubovi.



Pisane vijesti