Predsjednik Vlade Republike Hrvatske čestitao Dan neovisnosti

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskuputio je čestitku hrvatskom narodu i svim građankama i građanima Republike Hrvatske u povodu Dana neovisnosti.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je čestitku hrvatskom narodu i svim građankama i građanima Republike Hrvatske u povodu Dana neovisnosti:
„Prošlo je petnaest godina od povijesnog 8. listopada 1991. godine, dana kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama. Ostvarili smo stoljetni san hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi. Mnogi su životi utkani u temelje naše Domovine, a sjećanje na njih obvezuje nas na postojanost, sigurnost i stabilnost zasnovanu na vladavini prava, toleranciji i demokraciji. U vremenu koje je uslijedilo suočavali smo se s brojnim izazovima i uspješno ih rješavali.
Uvažavajući zrelost, snagu i odlučnost hrvatskog naroda da sam odlučuje o svojoj sudbini, iznimno cijeneći zasluge naših branitelja i snažno zastupajući hrvatske nacionalne interese, Hrvatska se danas nalazi na putu ubrzanog približavanja u obitelj zemalja Europske unije i najvažnije institucije Euro-atlantske zajednice sigurnosti, demokracije i slobode.
Hrvatskom narodu, svim građankama i građanima Republike Hrvatske u ime Vlade RH i svoje osobno čestitam Dan neovisnosti.“




Pisane vijesti