Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Sanader čestitao Dan neovisnosti

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskuputio je danas čestitku hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatske u povodu Dana neovisnosti.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je danas čestitku hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatske u povodu Dana neovisnosti, u kojoj stoji:

«Prije četrnaest godina, 8. listopada 1991. godine, Hrvatski sabor, slijedeći viziju i uvjerenje svojih građana, donio je povijesnu odluku o raskidu državno-pravnih odnosa s bivšom državom. U turbulentnim vremenima Domovinskog rata, iznimnom požrtvovnošću i hrabrošću, vođeni idealima slobode, hrvatski su branitelji stvorili temelje države koja je svoju budućnost odlučila graditi na vrijednostima demokracije, poštujući ljudska i manjinska prava. Svjesni njihove žrtve, dužni smo Hrvatsku voditi ispravnim putem, osiguravajući njenim građanima državu stabilne demokracije u kojoj su vladavina prava i društvena jednakost na prvome mjestu.

Godine koje su slijedile nakon Domovinskog rata nosile su Hrvatskoj nove izazove. Obnavljali smo razrušene gradove i započeli provedbu mnogih dugotrajnih reformi, ekonomskih, pravnih i društvenih, neophodnih kako bi se mogli nositi s izazovima ne samo današnjice, već i budućnosti.

Istodobno borili smo za naše mjesto u međunarodnoj zajednici te potvrdili da Hrvatska zaslužuje status ravnopravnog člana i pouzdanog partnera. Naša predanost europskoj ideji i napredovanje na tome putu prepoznati su i prije nekoliko dana nagrađeni otvaranjem pristupnih pregovora za punopravno članstvo. Započeli smo time novo razdoblje koje će povijest zapamtiti kao razdoblje napretka i otvaranja novih mogućnosti.

Pred nama su pregovori i dužnost da osiguramo njihov što kvalitetniji i brži tijek, imajući na umu nacionalne interese. Buduće članstvo naše zemlje u velikoj obitelji europskih zemalja nosi jedno novo vrijeme, vrijeme dobrobiti i prosperiteta za sve naše građane.

U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, zadovoljstvo mi je čestitati Vam Dan neovisnosti!»



Pisane vijesti