Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Sanader s predsjednikom Vlade Republike Slovenije Janšom

Predsjednici Vlada Hrvatske i Slovenijdr. sc. Ivo Sanader i g. Janez Janša susreli su se na radnom sastanku u Bovcu 6. ožujka 2005.g. te razmotrili zaključke s njihovog prethodnog sastanka. Prokomentirali su načine dosadašnjeg rješavanja otvorenih pitanja te razmijenili mišljenja o metodologiji njihovog budućeg rješavanja.

Predsjednici Vlada Hrvatske i Slovenije, dr. sc. Ivo Sanader i g. Janez Janša susreli su se na radnom sastanku u Bovcu 6. ožujka 2005.g. te razmotrili zaključke s njihovog prethodnog sastanka. Prokomentirali su načine dosadašnjeg rješavanja otvorenih pitanja te razmijenili mišljenja o metodologiji njihovog budućeg rješavanja. Utvrdili su da su stvoreni uvjeti za osnivanje hrvatsko-slovenske povijesne komisije. Posebnu pozornost posvetili su mogučim rješenjima za približavanje stajališta oko zajedničke izjave o izbjegavanju incidenata na moru, kao i sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, te pripremi zajedničkih sjednica dviju vlada.

Hrvatski premijer dr. sc. Sanader je upoznao slovenskog kolegu s nastojanjima hrvatskih vlasti u pogledu pune suradnje s haaškim sudom, koja predstavlja uvjet za početak pregovora za članstvo u Europskoj uniji. Predsjednik slovenske vlade g. Janša je izrazio nadu da će jamstva i dokazi o suradnji s haaškim sudom, koje je Hrvatska u posljednje vrijeme podastrijela Europskoj uniji, biti prihvačena od strane sugovornika u razgovorima oko europske perspektive Hrvatske.



Pisane vijesti