Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader čestitao Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskuputio je danas čestitku pripadnicima Oružanih snaga RH u povodu Dana oružanih snaga.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je danas čestitku pripadnicima Oružanih snaga RH u povodu Dana oružanih snaga:

"Obilježavajući petnaestu obljetnicu Oružanih snaga s ponosom se prisjećamo uloge Hrvatske vojske u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Pobjeda hrvatske vojske u Domovinskom ratu neporeciv je doprinos naših Oružanih snaga u stvaranju uvjeta za izgradnju nove zajedničke Europe te stvaranju i provođenju sigurnosne i obrambene europske politike.

Danas, petnaest godina nakon prvog postrojavanja i desetljeće poslije briljantnih vojnoredarstvenih akcija, uz očuvanje državne neovisnosti, suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti, osiguran nam je miran i stabilan unutarnji demokratski i gospodarski razvoj.

Sudjelujući u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda, Hrvatska preuzima sve šire odgovornosti te svojom vrhunskom profesionalnošću i pouzdanošću pridonosi svjetskom miru i sigurnosti. Hrvatske Oružane snage sustavno se razvijaju, dostižu međunarodne standarde i, pripremajući se za potpunu integraciju u euroatlantske asocijacije, pokazuju spremnost za osiguranje mira i stabilnosti u ovom dijelu Europe.

U ovom svečanom trenutku izražavam dužno poštovanje svim hrvatskim vojnicima koji su svoj život položili na oltar Domovine, a svim pripadnicima Oružanih snaga, u ime hrvatske Vlade i svoje osobno, čestitam Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske."



Pisane vijesti