Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskuputio je danas hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatskčestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je danas hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatske, čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u kojoj stoji:

"Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti s ponosom se prisjećamo vojno-redarstvenih akcija, pobjede i nadahnuća hrvatskog naroda na putu samostalnosti, neovisnosti i slobode. Hrvatska je danas, jedanaest godina nakon Oluje- simbola odlučnosti hrvatskog naroda, učvrstila svoj međunarodni položaj.

Hrvatske je iskoračila u novo doba, doba europskih vrijednosti izgradnje demokracije, tolerancije, mira i napretka. Naš identitet koji je jasno određen Olujom, koja je u temeljima naše budućnosti kao obveza prema svim žrtvama Domovinskog rata da za buduće naraštaje nastavimo graditi Hrvatsku kao slobodnu, modernu i miroljubivu Europsku zemlju, ugradili smo u europski okvir slobodnih i ravnopravnih naroda i zemalja. U vrlo kratkom razdoblju izgradili smo pobjedničku vojsku koja danas, predstavljajući Hrvatsku u međunarodnim misijama, uspješno pridonosi svjetskom miru i stabilnosti.

Nastavljajući put hrvatski branitelja - vodeći Hrvatsku u Europsku uniju završavamo i zaokružujemo projekt započet proglašenjem nezavisnosti i pobjedom u Domovinskom ratu.

U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, hrvatskome narodu, svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti."



Pisane vijesti