Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader čestitao Uskrs kardinalu Bozaniću

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskuputio je danas čestitku kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferenciju povodu blagdana Uskrsa.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je danas čestitku kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, u povodu blagdana Uskrsa, u kojoj stoji:

"Uzoriti gospodine kardinale,

pred nama je Uskrs, blagdan kada je svijetu objavljena radosna vijest da je Svjetlo zauvijek pobijedilo sile tame.

Čestitajući Vam ovaj blagdan, želim da se u svim srcima učvrsti nada u pobjedu Istine i u teškim vremenima našega pročišćenja, koje će nas nedvojbeno dovesti do Svjetla i opravdati našu vjeru .
Pred Hrvatskom i dalje stoje izazovi. Naša je Domovina na putu u obitelj zemalja Europske unije koja baštini zajedničke vrijednosti kršćanstva iz kojeg izrasta društvo mira, snošljivosti i tolerancije. Taj put, kao što ste Vi uzoriti gospodine kardinale istaknuli u svojoj uskrsnoj poruci, možemo ostvariti s Božjim blagoslovom, u zajedničkom služenju hrvatskom narodu, i našoj Domovini.


U ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, želim Vam sretan i blagoslovljen Uskrs, blagdan Nade.



Pisane vijesti