Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader s potpredsjednikom Europske komisije Kallasom

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader primio je danas potpredsjednika Europske komisije i povjerenika za upravne poslovreviziju i suzbijanje prijevara Siima Kallasa.

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader primio je danas potpredsjednika Europske komisije i povjerenika za upravne poslove, reviziju i suzbijanje prijevara Siima Kallasa. Razgovaralo se o procesu ulaska Hrvatske u EU, proširenju CEFTA-e i stanju u regiji. Ocijenjeno je kako je CEFTA dobro rješenje za uspostavu zone slobodne trgovine u jugoistočnoj Europi jer se ta organizacija već pokazala kako učinkovita priprema za članstvo u Uniji. Predsjednik Vlade naveo je aktivnosti koje Hrvatska provodi u okviru pregovora s EU i u okviru procesa prilagodbe zakonodavstva i usvajanja EU standarda na područjima javne uprave i pravosuđa.
Dr. sc. Sanader je istaknuo i aktivnu ulogu Hrvatske u učvršćivanju stabilnosti i suradnje u ovom dijelu Europe te je naglasio važnost očuvanja europske perspektive za sve države europskog jugoistoka. Potpredsjednik Kallas izrazio je zadovoljstvo Komisije tijekom pregovora s Hrvatskom, te brzinom kojom RH napreduje prema članstvu u Uniji.




Pisane vijesti