Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader sa Zdenkom Kožulom i izaslanstvom Šahovskog saveza

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republikprimio je danas u Banskim dvorima europskog šahovskog prvaka Zdenka Kožula i izaslanstvo Šahovskog saveza.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike, primio je danas u Banskim dvorima europskog šahovskog prvaka Zdenka Kožula i izaslanstvo Šahovskog saveza.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader čestitao je Zdenku Kožulu na tituli europskog prvaka u šahu i zaželio mu još puno uspjeha i dug ostanka u vrhu hrvatskog i svjetskog šaha. Premijer dr. sc. Sanader istaknuo je punu potporu Vlade RH u daljnjem razvoju šaha u Hrvatskoj i svim projektima Hrvatskog šahovskog saveza. Premijer dr. sc. Sanader također je podržao ideju da šah kao vrlo edukativan šport koji razvija logiku, kombinaciju i predviđanje uđe u sustav dopunske nastave osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja.

Zdenko Kožul istaknuo je da u Hrvatskoj ima 300 šahovskih klubova s 3000 članova i 20 velemajstora koji postižu velike svjetske uspjehe te u ime Šahovskog saveza zahvalio premijeru dr. sc. Sanader na potpori.



Pisane vijesti