Predsjednik Vlade RH osudio paljenje zastave na prosvjedima

Hrvatski premijer dr.sc. Ivo Sanader osudio je u subotu u Mostaru paljenje hrvatske zastave na prosvjedima organiziranim zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u medijima.

MOSTAR, 11. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski premijer dr.sc. Ivo Sanader osudio je u subotu u Mostaru paljenje hrvatske zastave na prosvjedima organiziranim zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u medijima.

Odgovarajući na pitanje novinara Sanader je rekao kako paljenje zastava ne može biti odgovor na objavljivanje karikatura proroka Muhameda u hrvatskom tjedniku Nacional i naglasio kako je poznato da su se hrvatska Vlada i javnost ogradili od objavljivanja karikatura i osudili ga.

Sanader je ponovio kako Vlada RH osuđuje svaki pokušaj vjerske, nacionalne ili rasne mržnje, odnosno podcjenjivanja drugoga i drukčijega.

Na prosvjedu koji je u srijedu održan u Sarajevu zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda, ispred norveškoga veleposlanstva zapaljene su norveška, danska i hrvatska zastava.

U petak je u Novom Pazaru u Sandžaku održan prosvjed zbog objavljivanja karikatura, a na prosvjedu je uz izraelsku i dansku zastavu zapaljena i mala hrvatska zastava.



Pisane vijesti