Predsjednik Vlade: riješeno pitanje nekretnina u odnosima sa Slovenijom

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je u subotu u Berlinu da je pitanje prava na stjecanja nekretnina za hrvatske građane u Sloveniji i slovenskih građana u Hrvatskoj sada zatvoreno.

BERLIN, ,24. ožujka (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je u subotu u Berlinu da je pitanje prava na stjecanja nekretnina za hrvatske građane u Sloveniji i slovenskih građana u Hrvatskoj sada zatvoreno.

Sanader je u Berlinu sudjelovao na summitu Europske pučke stranke (EPP), krovne organizacije europskih pučana i demokršćana, koja ima najbrojniju frakciju u Eurpskom parlamentu. Sanader je imao prigodu razgovarati s nekoliko premijera zemalja članica EU-a koji dolazi iz redova EPP-a, među njima i sa slovenskim premijerom Janezom Janšom.

"Razgovarao sam i s Janšom upravo o ovom pitanju koje je bilo otvoreno u našim bilataralnim odnosima, sada smo ga zatvorili i rješenje će biti realizirano idućih dana", rekao je Sanader.

Kada je riječ o pravu na stjecanje nekretnina, "postojala je dobro volja da se to regulira razmjenom nota. Dosad je bilo problema u primjeni u slovenskoj praksi, primjerice četiri hrvatska građana su imali velikih problema kod kupnje nekretnina u Sloveniji i to je sada riješeno", rekao je Sanader kazavši da mu je premijer Janša potvrdio da sa "sa slovenske strane nema nikakvih problema da Hrvati kupuju nekretnine u Slovenije i stoga ćemo i mi prema načelu reciprociteta uputiti notu da Hrvati i Slovenci imaju jednaka prava".



Pisane vijesti