Predsjednik Vlade s admiralom Fitzgeraldom

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima admirala Marka Fitzgeralda, zapovjednika NATO-ovog Združenog savezničkog zapovjedništva u Napulju te američkih mornaričkih snaga u Europi. Na sastanku je potvrđena visoka razina spremnosti Republike Hrvatske za ulazak u Sjevernoatlantski savez, te je procijenjeno kako će se članstvom u NATO-u dodatno učvrstiti njezina uloga lidera stabilnosti na jugoistoku Europe.

Admiral Fitzgerald pohvalio je obrambene reforme u Hrvatskoj, te profesionalnost pripadnika Oružanih snaga RH koji sudjeluju u mirovnim operacijama. Istaknuo je kako Republika Hrvatska može s optimizmom gledati na predstojeći summit NATO-a u Bukureštu, te se založio za nastavak i produbljivanje suradnje OSRH s NATO-ovim zapovjedništvom u Napulju nakon dobivanja pozivnice za članstvo.

Zahvalivši se na potpori koju je NATO-ovo zapovjedništvo u Napulju pružalo tijekom priprema za članstvo, predsjednik Vlade je istaknuo kako je Republika Hrvatska u potpunosti privržena zaštiti zajedničkih vrijednosti zapadnih demokracija. Isto tako je ponovio kako će Hrvatska i dalje aktivno podržavati aspiracije država iz susjedne regije prema euroatlantskim integracijama.



Pisane vijesti