Predsjednik Vlade s bosanskim franjevcima

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_bosanskim_franjevcima.jpg

Hrvatski premijer Ivo Sanader je u četvrtak navečer posjetom Franjevačkom međunarodnom studentskom centru u izgradnji u Sarajevu završio prvi dan dvodnevnog službenog posjeta Bosni i Hercegovini.

SARAJEVO, 29. ožujka 2007. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader je u četvrtak navečer posjetom Franjevačkom međunarodnom studentskom centru u izgradnji u Sarajevu završio prvi dan dvodnevnog službenog posjeta Bosni i Hercegovini.

"U razgovoru s nama fratrima, Sanader je obećao da će hrvatska Vlada darivati još četiri milijuna kuna za unutarnje uređenje toga Međunarodnog franjevačkog studentskog centra", izjavio je za Hinu provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Mijo Džolan. Po njegovim riječima, hrvatska Vlada je dosad s milijun i 300.000 kuna već pomogla izgradnju toga studentskog franjevačkog centra u Sarajevu. Fra Mijo je također rekao da su fratri sa Sanaderom razgovarali i o politici.

"Složili smo se da bi za poboljšanje položaja Hrvata u BiH od iznimne važnosti bilo da se Bosna i Hercegovina što prije politički, civilizacijski i duhovno integrira u Europu", rekao je fra Mijo Đolan.
"U Sanaderovim stajalištima prepoznali smo nešto što je blisko shvaćanjima bosanskih franjevaca", dodao je fra Mijo.


Hrvatski ministar za kulturu Božo Biškupić, koji je također sudjelovao u razgovoru s bosanskim franjevcima, rekao je da će njegovo ministarstvo pomoći franjevačkom međunarodnom studentskom centru knjigama.



Pisane vijesti