Predsjednik Vlade s izaslanstvom Hrvatskog olimpijskog odbora

Slika /Vijesti/2017/03 ožujak/13 ožujka/PVRH i HOO 1.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, na čelu s predsjednikom Zlatkom Matešom. 

Uz predsjednika Vlade bila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.
 
Razgovarali su o rezultatima postignutim u 2016. godini, kao i o pripremama za predolimpijsku 2017. godinu u kontekstu nastupa hrvatskih športašica i športaša na Zimskim olimpijskim igrama -  PyeongChang 2018.
 
Predsjednik Vlade pohvalio je aktivnosti Hrvatskog olimpijskog odbora, krovne organizacija hrvatskoga športa te istaknuo kako su nastojanja da se hrvatski šport unaprijedi ojačana i osnivanjem Središnjeg državnog ureda za šport. Dodao je da je važno raditi na poboljšanju uvjeta za bavljenje športom te pritom pohvalio brojne izvrsne rezultate hrvatskih športaša, koji su važni promotori Hrvatske u svijetu.
 
Izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora izvijestilo je predsjednika Vlade o aktivnostima u predolimpijskoj godini te su u tom kontekstu istaknuli da planiraju povećati sredstva olimpijskim kandidatima.
 
Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić najavila je izradu nacrta Nacionalnog programa športa.

Pisane vijesti