​Predsjednik Vlade s izaslanstvom HUP-a

Slika /Vijesti/2017/03 ožujak/6 ožujka/DSC_2007.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Hrvatske udruge poslodavaca, na čelu s predsjednicom Gordanom Deranjom. 

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Vlade  i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić.
 
Predsjednik Vlade upoznao je izaslanstvo Hrvatske udruge poslodavaca s dosadašnjim i planiranim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske kako bi se zadržao i dodatno osnažio gospodarski rast, povećao izvoz, potaknulo zapošljavanje te spriječio daljnji odlazak mladih iz Republike Hrvatske. Također, predstavio je i aktivnosti u predstojećem procesu Europskog semestra, a osvrnuo se i na reforme koje Vlada Republike Hrvatske planira uvrstiti u Nacionalni program reformi te Plan konvergencije.
 
Izaslanstvo Hrvatske udruge poslodavaca pozdravilo je donošenje Akcijskog plana za administrativno rasterećenje gospodarstva i provođenje reformi. Predstavili su rezultate HUP Skora za 2016. godinu te naglasili kako je potrebno uložiti dodatne napore kako bi Republika Hrvatska ostvarila rezultat koji će je približiti zemljama srednje i istočne Europe.
 
Na sastanku je još jednom potvrđena odlučnost i spremnost Vlade Republike Hrvatske da, kroz uključenost socijalnih partnera u sklopu Gospodarsko-socijalnog vijeća ali i kroz bilateralne razgovore, vodi usklađenu gospodarsku, socijalnu i razvojnu politiku.

Pisane vijesti