Predsjednik Vlade s izaslanstvom Primorsko-goranske županije

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izvijestio je da je danas s predstavnicima Primorsko-goranske i Karlovačke županije razgovarao i podržao inicijativu da se Gorski kotar kandidira za zimsku Univerzijadu 2013. ili 2015.

PREMIJER SANADER PODRŽAO INICIJATIVU DA SE GORSKI KOTAR KANDIDIRA ZA ZIMSKU UNIVERZIJADU

ZAGREB, 6. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izvijestio je da je danas s predstavnicima Primorsko-goranske i Karlovačke županije razgovarao i podržao inicijativu da se Gorski kotar kandidira za zimsku Univerzijadu 2013. ili 2015.

Dat ćemo punu potporu tom projektu kojeg smatramo razvojnim za nekoliko županija, od Istarske, preko Primorsko-goranske, do Ličko-senjske i Karlovačke županije, rekao je Sanader.

Kroz Gorski kotar prolazi i magistralni plinovod Pula-Karlovac, a u četvrtak se u Rijeci potpisuje ugovor o kreditu za završetak izgradnje punog profila auto-ceste Rijeka-Zagreb. "U tom smislu smatram da bi kandidatura Hrvatske, odnosno Gorskog kotara za zimsku Univerzijadu bila još jedan dodatni akcent u svim naporima Vlade za puni razvoj tog dijela Hrvatske", rekao je Sanader.

Naveo je da bi se o suradnji oko organizacije Univerzijade razgovaralo i sa Slovencima ili BiH.

"Mi sami nećemo moći to organizirati i zato će predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša razgovarati sa svojim kolegama Slovencima, ukoliko su zainteresirani, rekao je, dodajući kako su Slovenci najavili da bi se eventalno i sami kandidirali za organizatora zimske Univerzijade. Ukoliko nisu zainteresirani da idu s nama, suorganizaciju ćemo ponuditi Bosni i Hercegovini, rekao je Sanader.

Premijer je dao podršku Primorsko-goranskoj županiji za revitalizaciju i daljnju izgradnju Bjelolasice kao športskog centra.

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina rekao je da je taj projekt održiv samo ukoliko ima potporu Vlade i Hrvatskog olimpijskog odbora, i to kako financijsku u smislu izgradnje športske infrastrukture tako i u smislu športske kandidature prema drugim spomenutim institucijama.

Ovaj projekt za nas nije športski projekt nego projekt ruralnog razvoja, ne samo Gorskog kotara, nego uopće ruralne Hrvatske, rekao je Komadina.

Naveo je da bi za taj projekt trebalo oko 110 milijuna eura. No, neke objekte nema smisla graditi, pa bi partnerstvo sa Slovenijom ili nekim drugim dobro došlo, kako se za potrebe Univerzijade ne bi gradila Potemkinova sela, istaknuo je.



Pisane vijesti