Predsjednik Vlade s kninskim gradonačelnikom: Poticat ćemo gospodarski rast, nova radna mjesta i stambeno zbrinjavanje

Slika /Vijesti/2017/08 kolovoz/4 kolovoza/Sastanak s gradonačelnikom i županom ŠKŽ/Sastanak.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas se u Kninu, prije početka sjednice Vlade, susreo s gradonačelnikom Knina Markom Jelićem. 

Predsjednik Vlade Plenković izvijestio je kako su razgovarali o projektima važnim za grad Knin i za Šibensko-kninsku županiju koje će Vlada provoditi, a poticat će gospodarski rast, stambeno zbrinjavanje i razvoj. Najavio je da će se nakon sjednice Vlade potpisati ugovori vrijedni više od 180 milijuna kuna. 

Predsjednik Vlade naglasio je kako Vlada svoje sjednice, poput ove u Kninu te ranije u Vukovaru i Sisku, ne održava samo simbolički, nego ih smatra prigodom da hrvatske krajeve koji su iz različitih razloga bili deprivirani stavi visoko na dnevni red, potičući na taj način ravnomjeran regionalni razvoj. 

“Zato je ovo poruka Kninu i ozbiljan signal na tragu provedbe recentno usvojene Strategije regionalnog razvoja“, kazao je Plenković.

U vezi s Prijedlogom zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji, koji je danas na dnevnom redu sjednice Vlade, predsjednik Vlade Plenković rekao je da je Vlada u proteklih godinu i pol dana vrlo studiozno radila na ovom zakonu, koji na jedinstven način objedinjava i regulira prava hrvatskih branitelja. 

,,Cilj zakona je popuniti određene praznine i korigirati određene nepravde koje su do sada postojale“, istaknuo je Plenković.

Poručio je da je u kvalitetnoj koordinaciji osiguran pun konsenzus između Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva financija te Ministarstva rada i mirovinskog sustava te da sve analize pokazuju da se radi o sadržajno kvalitetnom i fiskalno održivom zakonu.



Pisane vijesti | Andrej Plenković