Predsjednik Vlade s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Maroko

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima Taiba Fassi Fihriministra vanjskih poslova Kraljevine Maroko.

U razgovoru je istaknuto obostrano zadovoljstvo vrlo dobrim odnosima i suradnjom dviju zemalja, čime se otvara prostor za intenziviranje političkog dijaloga i jačanje gospodarske suradnje. Tome će sigurno pridonijeti i otvaranje stalnog veleposlanstva Kraljevine Maroko u RH, koje se, kako je najavio ministar Fihri planira otvoriti sljedeće godine.

Ministar Taib Fassi Fihri naglasio je opredijeljenost Kraljevine Maroko za trajnim razvijanjem dobrih odnosa s europskim zemljama, kao i uvjerenje da će RH uskoro postati punopravna članica EU, što će pridonijeti učvršćenju stabilnosti i sigurnosti u regiji. U ime predsjednika Vlade Kraljevine Maroko, ministar Taib Fassi Fihri, uputio je poziv premijeru Sanaderu da posjeti Maroko.

Predsjednik Vlade Sanader ukratko se osvrnuo na stanje i odnose u regiji te uputio poziv predsjedniku Vlade Kraljevine Maroko da posjeti Hrvatsku.



Pisane vijesti