Predsjednik Vlade s ministrom vanjskih poslova Rumunjske

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader primio je danas ministra vanjskih poslova Rumunjske Adriana Cioroianua. Razgovaralo se o skorom ulasku Republike Hrvatske u NATO, pregovorima s Europskom unijom i bilateralnoj gospodarskoj suradnji.

Na sastanku je još jednom potvrđena visoka razina suradnje između Hrvatske i Rumunjske, te su razmotrene mogućnosti za dodatno unapređivanje gospodarskih odnosa, posebice na području energetike. Ministar Cioroianu je iskazao punu podršku svoje Vlade Hrvatskoj u pregovorima s Europskoj unijom. Potvrdio je također kako Hrvatska može s optimizmom gledati na predstojeći summit NATO-a u Bukureštu, te je naglasio kako je članstvo u NATO značajno pomoglo i Rumunjskoj u procesu ulaska u EU.

Predsjednik Vlade ponovio je privrženost Republike Hrvatske provedbi reformi potrebnih za uspješno okončanje pregovora s Europskom unijom. Hrvatski je premijer također istaknuo važnost predstojećeg summita u Bukureštu, gdje se očekuje da šefovi država i vlada NATO saveza pozovu Republiku Hrvatsku u članstvo te organizacije.



Pisane vijesti