Predsjednik Vlade s predsjednicom estonskog parlamenta

Hrvatski premijer Ivo Sanader započeo je u utorak ujutro službeni posjet Estoniji susretom s predsjednicom estonskog parlamenta Enom Ergmom.

TALLINN, 8. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader započeo je u utorak ujutro službeni posjet Estoniji susretom s predsjednicom estonskog parlamenta Enom Ergmom.

Sanader će se u utorak sastati i sa svojim domaćinom, estonskim premijerom Andrusom Ansipom i predsjednikom države Arnoldom Rueuetelom.

Hrvatski premijer najavio je u ponedjeljak navečer da će u razgovorima biti stavljen naglasak na zahvalu Estoniji na potpori Hrvatskoj u približavanju EU, gospodarsku suradnju i iskustva Estonije.

"Naglasak će biti na tri točke: jedna je zahvala Estoniji za jasnu potporu u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, drugo, gospodarska suradnja i treće... iskustva Estonije koja je u gospodarskom smislu zaista napredovala, ali na onom načelu ekonomije utemeljene na znanju", rekao je Sanader na briefingu za novinare u Tallinnu.

Hrvatskoj su zanimljiva iskustva Estonije zbog njezina brzog ekonomskog razvoja i liberalnog poreznog sustava.

Potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Damir Polančec, posjetio je u utorak luku Tallinn, najveću luku na Baltiku.

"Zanima me prije svega njihovo ustrojstvo, njihova specijalizacija i način na koji su oni postigli punu zaposlenost svojih kapaciteta, te razmjena iskustava", rekao je Polančec novinarima u ponedjeljak.Pisane vijesti