Predsjednik Vlade s predsjednikom parlamenta Luksemburga

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_predsjednikom_parlamenta_luksemburga.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Zastupničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburg Laurentom Mosarom.

Na početku sastanka, premijer Milanović zahvalio je predsjedniku Zastupničkog doma Mosaru na iskrenom prijateljstvu i kontinuiranoj potpori Luksemburga hrvatskom procesu pristupanja Europskoj uniji, na što je predsjednik luksemburškog parlamenta Mosar odgovorio da s velikom radošću i optimizmom gleda na ulazak Hrvatske i kako se nada da će proces ratifikacije Ugovora o pristupanju RH EU u njegovoj zemlji biti gotov najkasnije do listopada ove godine.

Premijer Milanović rekao je da je hrvatski put u Europsku uniju bio težak i s puno prepreka, ali da je sada došlo vrijeme za suradnju i uzajamnu potporu u cijeloj jugoistočnoj regiji Europe, te da Republika Hrvatska podržava nastavak integracija i ulazak susjednih država u tu međunarodnu zajednicu kada za to ispune uvjete.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o trenutnoj gospodarskoj i financijskoj krizi u Europi. Predsjednik Vlade Milanović naglasio je kako Hrvatska želi u Europskoj uniji djelovati kao fiskalno odgovorna članica, ali ujedno podupire mjere za jačanje gospodarskog rasta i poticanje zapošljavanja. „Potrebno je uskladiti mjere štednje i poticanje rasta“, rekao je premijer.

I na kraju, predsjednik Vlade Milanović još jednom je zahvalio predsjedniku luksemburškog parlamenta Mosaru na potpori Hrvatskoj te izrazio nadu da će proces ratifikacije hrvatskog Ugovora o pristupanju u Luksemburgu završiti kako je planirano.



Pisane vijesti