Predsjednik Vlade s predsjednikom Republike Hrvatske i predsjednikom Hrvatskog sabora

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas nakon redovitih konzultacija s predsjednikom Stjepanom Mesićem da će Vlada uskoro predstaviti strategiju razvitka Hrvatske.

ZAGREB, 27. ožujka 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas nakon redovitih konzultacija s predsjednikom Stjepanom Mesićem da će Vlada uskoro predstaviti strategiju razvitka Hrvatske.

Sastanak je održan u Banskim dvorima, a nazočan je bio i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

"Strategija je završena u Vladinim radnim tijelima i u idućih tjedan-dva bit će predstavljena u Uredu predsjednika i socijalnim partnerima", najavio je Sanader.

Komentirajući medijske napise o povećanju broja zaposlenih i troškova u svom uredu Mesić je kazao kako su novinari objavili informacije koje nisu do kraja istražene.

Kazavši kako će na uvid dati sve troškove Ureda nekada i sada, Mesić je naveo da mu plaća nije povećana od kada je došao na Pantovčak, da je broj savjetnika smanjen s 20 na 7, od kojih troje ne prima plaću.

U prilog svojoj tvrdnji da se radi o orkestriranoj kampanji u kojoj je trebalo pokazati da Ured troši više nego što troši, naveo je da su sve novine u istom danu objavile nešto što nije istraženo. Povećanje troškova uz ostalo je objasnio i popravljanjem potpornih zidova koji su, rekao je, bili pred urušavanjem pa je postojala opasnost i da netko pogine.

Premijer i predsjednik komentirali su i novi zakon o sigurnosno obavještajnom sustavu. Mesić je ocijenio kako je u zakon ugrađeno sve pozitivno u europskom zakonodavstvu pa se neće morati mijenjati ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, a Sanader dodao da nije bilo nikakvih nesuglasica između njega i Predsjednika. Sukladno Ustavu zaduženi smo za rad obavještajne zajednice pa zbog raznih spekulacija u javnosti treba reći da smo zajedno formirali radnu skupinu koja je predložila zakon, rekao je Sanader.

Ponovio je da država ne namjerava prodati 18 posto dionica Plive. "Nemamo ništa protiv bilo kojeg investitora, ali nam je razvoj Plive iznimno važan i bit ćemo protiv svakog pokušaja da se Plivu iseli iz Hrvatske, bilo posredno ili neposredno", kazao je. Predsjednika Mesića i predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa premijer je izvijestio i o prošlotjednom sastanku o proširenju EU u Bruxellesu te najavio skorašnje sudjelovanje hrvatskog izaslanstva na kongresu Europske pučke stranke u Rimu. "Europska unija ima svojih problema, ali mislim da Hrvatska njima neće biti inficirana i da je naše članstvo u EU neupitno", zaključio je Sanader.



Pisane vijesti