Predsjednik Vlade s predstavnicima HAZU-a

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u posjet predstavnike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti: predsjednika, akademika Zvonka Kusića, potpredsjednike akademika Jakšu Barbića i akademika Velimira Neidhardta, glavnog tajnika, akademika Pavla Rudana, i člana Uprave prof. dr. sc. Slobodana Kaštelu.

Razgovaralo se o ulozi i aktivnostima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Akademici su upoznali premijera Milanovića s organizacijom znanstvenih skupova u svim znanstvenim područjima, znanstvenim publikacijama i umjetničkim edicijama koje su u pripremi. Predsjednik HAZU-a, akademik Zvonko Kusić, posebno se osvrnuo na važnost hrvatskog ulaska u Europsku uniju okarakteriziravši ga kao veliku prekretnicu dodajući kako cijeni napore Vlade RH na tom području dajući joj punu potporu.

Predsjednik Vlade Milanović naglasio je da će sukladno mogućnostima Vlada pomoći Akademiji u realizaciji njihovih aktivnosti. Istaknuo je važnost HAZU-a za razvoj znanosti, umjetnosti i društva. Zahvalivši akademicima na potpori vezanoj za pristupanje Hrvatske EU, napomenuo je kako je važno biti svjestan tko smo i što smo i imati samopoštovanje kao mala zemlja koja mora iz EU izvući najbolje što može.



Pisane vijesti