Predsjednik Vlade s predstavnicima hrvatskih udruga iz Crne Gore

Predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suradnicima danas se u Dubrovniku sastao s predstavnicima hrvatskih udruga iz Crne Gore, koji su ga izvijestili o položaju hrvatske manjine u toj državi.

DUBROVNIK, 6. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suradnicima danas se u Dubrovniku sastao s predstavnicima hrvatskih udruga iz Crne Gore, koji su ga izvijestili o položaju hrvatske manjine u toj državi.

Premijer Sanader je istaknuo kako očekuje da Crna Gora kao nova država poštuje i odnosi se prema svojim manjinama u skladu s najvišim europskim standardima. Najavivši da će uskoro biti otvoreno hrvatsko veleposlanstvo u Podgorici i imenovan hrvatski veleposlanik za Crnu Goru, obećao je i veću pomoć hrvatskim udrugama i društvima u toj zemlji. Na želju crnogorskih Hrvata da uskoro posjeti Crnu Goru premijer Sanader odgovorio je potvrdno.

Također je bilo govora o projektu Jadransko-jonske autoceste koja bi kod Osojnika preko BiH prolazila dalje u Crnu Goru.

Susretu s premijerom Sanaderom nazočili su predsjednik Hrvatskoga građanskog društva iz Kotora Ivan Ilić, predsjednik Skupštine općine Tivat, član Izvršnog odbora stranke Hrvatske građanske inicijative Mato Marović i predsjednik Općinskog odbora Hrvatske građanske inicijative iz Kotora Ilija Bijelić.



Pisane vijesti