Predsjednik Vlade s predstavnicima MUP-a i policije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_predstavnicima_mup_a_i_policije.jpg

ZAGREB,29. rujna 2008.(Hina) - U povodu blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije, premijer Ivo Sanader primio je danas izaslanstva MUP-a i policije, poručujući im da je Hrvatska ponosna na svoje policajce i sve ono što su učinili u Domovinskom ratu i ono što čine sada.

"Ponosni smo na hrvatske policajce, na sve što su učinili u Domovinskom ratu, ali i na sve što čine danas", rekao je Sanader, podsjetivši da bi obrana Hrvatske bez prvog redarstvenika bila neizvjesnija te da bi rat trajao dulje.

"Jučer sam se, nakon punog tjedna, vratio iz sjedišta UN-a i svi državnici s kojima sam tamo kontaktirao odali su priznanje onome što je Hrvatska učinila u zadnjih deset godina, od reintegracije Podunavlja", rekao je Sanader.

Podsjetio je da je Hrvatska, od primateljice, postala davateljicom međunarodne pomoći te da sudjeluje u 15-ak NATO-ovih i jednoj mirovnoj misiji EU-a.

"Čestitam, bez vas to ne bi bilo moguće", poručio je Sanader policajcima.

Naglasio je da policija danas brine o sigurnosti građana, kako bi se svi osjećali sigurnima i ravnopravnima.

Čestitao im je na provedenim posljednjim operacijama, među kojima je istaknuo "Indeks", te dodao kako "ima neriješenih slučajeva oko kojih se treba potruditi i završiti ih, kako bi osjećaj sigurnosti građana bio još veći".

Istaknuo je i da Hrvatska nije iznimka po organiziranom kriminalu i trgovini drogom, spomenuvši primjer Washingtona, kao jednog od najnesigurnijih gradova na svijetu.

Policajcima je obećao i da će Vlada osigurati zakonske i financijske pretpostavke za njihov posao.

U ime policajaca, premijeru je na čestitkama zahvalio ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević, koji je obećao da će "hrvatski policajci opravdati očekivanja hrvatskog naroda, kojem služi".



Pisane vijesti